Наставничко веће; избор уџбеника

СЕДНИЦА НАСТАВНИЧКОГ ВЕЋА

Заказујем седницу Наставничког већа за уторак, 22. 3. 2022. године, у 12 часова у Чокоту (уживо) и предлажем следећи дневни ред:

  1. Усвајање записника са претходне седнице;
  2. Организација пробног завршног испита;
  3. Презентација Министарства просвете о реализацији пробног завршног испита;
  4. Избор уџбеника;
  5. Разно.

Тога дана часови ће у преподневној смени трајати по 35 минута. Настава за другу смену почеће у уобичајено време и неће бити скраћена.

ИЗБОР УЏБЕНИКА

У понедељак, 21. марта 2022. године потребно је да одржите састанке стручних већа како бисте изабрали уџбенике.

У складу са чланом 34. Закона о уџбеницима („Службени гласник РС”, бр. 27/18) избор уџбеника за школску 2022/23 годину вршиће се на следећи начин:

  1. Потребно је извршити избор уџбеника за четврти и осми разред основног образовања и васпитања, на период од четири године – на основу допуњеног Каталог уџбеника за четврти и осми разред основног образовања и васпитања (у прилогу).
  2. Пошто је објављен и нови програм за предмет Техника и технологија за седми разред основног образовања, потребно је за ученике који ће  школској 2022/23. години похађати седми разред, изабрати нови уџбеник за предмет  Техника и технологија, припремљен по нoвом програму наставе и учења за овај предмет – у складу са чланом 19.  став 5. Закона о уџбеницима. Избор ће школе извршити на основу  Допуне Каталога уџбеника за трећи и седми разред основног образовања и васпитања („ Службени гласник РС– Просветни гласник”, бр. 2/20,2/21,17/21 и 18/21) – у прилогу.
  3. Кад је реч о уџбеницима за остале разреде основног образовања и васпитања, не врши се избор за школску 2022/23. годину, јер још увек није истекао рок за нови избор уџбеника за те разреде –  прописан Законом.

У прилогу су поменути каталози по којима се врши избор.

Katalog-udzbenika-za-IV-i-VII-razred-OS-1.docx
Dopuna-kataloga-udzbenika-za-III-i-VII-razred-OS

Директор

Миљан Бојанић

У прилогу је и исто обавештење за огласне табле.

Sednica Nastavnickog veca i izbor udzbenika