Хитно

Поштоване колеге,

Од Школске управе добили смо обавештење  о томе да Министарство здравља и Министарство просвете, као и Град Ниш, очекују помоћ од свих институција система  у погледу помоћи старим болесним особама у наредним данима и евентуалне ескалације епидемије у Нишу и околини.  Мисли се пре свега на младе, здраве и одговорне људе запослене и у просвети. Истакнуто је том приликом да је веома важна превентива, и помоћ на терену. Потребни су волонтери који неће ићи далеко од свог места становања, како би пружили помоћ најугроженијима, већ би то радили у својој згради, улици или кварту.

Од директора установа очекује  се да наредних дана, што пре и на добровољној бази, обезбеде ангажман свих младих и здравих људи из ваших колектива (најмање 10% од укупног броја запослених у вашој установи). У зависности од установе то могу бити васпитачи – васпитачице; спремачице; домари, наставници, секретари, стручни сарадници, административни радници, рачуновође, помоћни наставници, наставници практичне наставе, …). У обзир треба узимати искључиво потпуно здраве и младе људе.

С обзиром на то да је рок за пријављивање волонтера веома кратак, молимо вас да се пријавите одмах мејлом директору (desankamaksimoviccokot@gmail.com) . У пријави напишите следеће податке: име и презиме, године живота, адреса становања, општина, контакт телефон.