Важно и хитно обавештење

Поштоване колеге,

Од понедељка, 13. септембра 2021. ученици седмог и осмог разреда прелазе на комбиновани модел наставе.

Часови трају 45 минута.

За ученике седмог и осмог разреда настава се организује комбиновањем непосредне наставе и наставе на даљину кроз комбиновани модел (непосредно у школи и путем наставе на даљину).

У нашој школи ће се сва одељења седмог и осмог разреда делити на групе због  обавезе да се испоштује критеријум физичке дистанце и с обзиром на величину учионица.

Одељењске старешине треба да поделе одељења на групе и притом треба да воде рачуна о ђацима путницима (да у истој групи буду ђаци који се заједно враћају кући).

Непосредни образовно-васпитни рад у школи прва група одељења остварује понедељком, средом и петком, док друга група у тим данима остварује наставу путем учења на даљину; непосредни образовно-васпитни рад у школи друга група одељења остварује  уторком и четвртком, док прва група у тим данима  остварује наставу путем учења на даљину.

Групе (I и II) и начин остваривања образовно-васпитног рада смењују се на недељном нивоу.

Треба тежити да када ученици немају непосредан образовно-васпитни рад, прате наставу на даљину у реалном времену (снимање часова, постављање материјала у Гугл учионици и сл)  у оној мери у којој то дозвољавају услови (распоред часова, опремљеност).

Наставници израђују припреме за наставу у дигиталном облику ради коришћења у настави на даљину, као и са циљем размене са колегама. Наставници могу да користе и базу снимљених часова са портала Министарства и са РТС Планете. Стручна већа заједнички припремају и међусобно деле наставне садржаје.

Изабрана платформа за учење је Гугл учионица.

Оцењивање ученика реализоваће се када су ученици у школи.

Такође, сви запослени су у обавези да све време носе маске, без обзира на то да ли су вакцинисани или су прележали Ковид.

Тим за школе је препоручио употребу заштитних маски за све ученике и све време током боравка у школи (детаљније имате у допису).

Одељењске старешине седмог и осмог разреда треба да обавесте родитеље и ученике о новој организацији рада од понедељка и мерама заштите.

У прилогу је одлука Тима за школе, као и упутство за организацију наставе по комбинованом моделу.

Одлука Тима за праћење и координисање примене превентивних мера у раду школа

Kombinovani model za VII i VIII