Поступање у случају појаве Ковид позитивних ученика у одељењу

Поштоване колеге,

Још једном вас подсећамо да сваки случај Ковид позитивних ученика треба одмах, без одлагања, да пријавите руководству школе.

 Један потврђен случај код ученика у једном одељењу/групи, уколико је тај ученик похађао наставу у периоду до 48 часова пре почетка симптома

Поступак: Управа школе спроводи надзор над исправном применом Препорука за превенцију COVID-19 и других респираторних инфекција у школској средини. У захваћеном одељењу које је у режиму редовне наставе територијални ИЈЗ/ЗЈЗ утврђује блиске контакте и налаже ношење маски свим ученицима током боравка у школи, укључујући и током часова. Појачавају се мере опште и личне хигијене, а посебно мера прања и дезинфекције руку. Свим ученицима у школи се понавља едукација у вези спровођења мера превенције. Учионица се генерално чисти, а све површине које се често додирују (клупе, столице, прекидачи, кваке, кваке на прозорима, чивилуци, ормарићи и сл.) особље школе дезинфикује пребрисавањем средством на бази алкохола. Уколико се ради о моделу наставе са подељеним одељењима, односно постоји физичка дистанца већа од једног метра, и сви ученици су доследно носили маске, спроводе се горе наведене мере осим тражења контаката у самом одељењу/групи.

Два потврђена случаја код ученика у једном одељењу/групи, уколико су ти ученици похађали наставу у периоду до 48 часова пре почетка симптома

Поступак: Цело одељење/група одељења/групе прелазе на он лајн наставу у трајању од 10 дана. Учионица се генерално чисти, а све површине које се често додирују (клупе, столице, прекидачи, кваке, кваке на прозорима, чивилуци, ормарићи и сл.) особље школе дезинфикује пребрисавањем средством на бази алкохола.