Техничко упутство о спровођењу онлајн наставе

Поштоване колеге,

од данас смо прешли на онлајн наставу.

Примарни алат за извођење ове наставе би требала да буде Гугл учионица. Помоћне алате можете користити и даље као нпр: сајт школе, вибер…

Промена је у томе што ће се часови сада држати у термину који вам је по распореду часова, а одељењске старешине ће обавестити децу да вас тада очекују.

Препорука је да се часови у што већој мери одржавају са живом сликом, што значи да им пружите могућност да Вас чују и да међусобно комуницирате.

За тај вид наставе треба да се користи google meet. Наравно постоје и друге могућности као скајп, вибер, зум, али будући да се технички најбоље слажу алати из исте „породице“ препоручујемо коришћење google meet (састанак) уз google classroom (учионица).

Присутност ученика утврђујете преко гугл учионице или неке од група које користите (вибер, фејсбук…) што ћете касније унети и у есДневник.  Одељењске старешине треба да обавесте предметне наставнике уколико у породици има више деце која деле опрему а имају наставу у исто време како би се то имало у виду приликом евидентирања одсутних ученика. Наставници ће накнадно проверити да ли су ученици приступили садржају изгубљеног часа.

У прилогу Вам достављам упутство за google meet из улоге наставника и ученика.

Срдачан поздрав, Филип Клаин.

U ulozi nastavnika

U ulozi ucenika