Важно – Наредба Градског штаба за ванредне ситуације

Поштоване колеге,

Од Градског штаба за ванредне ситуације добили смо НАРЕДБУ којом „се налаже да запослени у основним и средњим школама на територији Града Ниша, млађи од 45 година, који испуњавају критеријум да нису из здравствено ризичне групе буду стављени на располагање Штабу у циљу пружања помоћи нашим старијим суграђанима и за друге потребе Штаба током ванредном стања“.

Такође, у допису се каже да се запосленом који се ставља на располагање Штабу издаје радни налог за недељни период и да је „потребно предочити запосленима да неизвршење радног налога у ванредном стању повлачи законске последице“.

У образложењу наредбе каже се „да је потребно да се запослени који у овом тренутку немају редовне радне обавезе друштвено ангажују у свом непосредном стамбеном окружењу, свом улазу, стамбеној згради, блоку или насељу“.

Зато је потребно да се сви запослени, млађи од 45 година, који не припадају здравствено ризичној групи,  одмах пријаве секретару школе на мејл osdesmaxsekretar@gmail.com и доставе податке: име и презиме, година рођења, адреса становања, градска општина, број мобилног телефона, радно место, организациона јединица.