Najava obuke za pregledače – 16. i 17. jun

Poštovana/i,

Na osnovu informacija koje su nam do ovog trenutka dostupne obuka za sve pregledače planirana je za četvrtak 16. i petak 17. jun na portalu MSŠ.

Planirano je da se svaki nastavnik, koji je predložen za pregledača, sa svog naloga prijavi na portal MSŠ koristeći računar u školi ili kod kuće i najpre pregleda upustva koja će biti postavljena na portalu MSŠ, a zatim prateći ta uputstva samostalno isproba postupak ocenjivanja testova. Dakle, najverovatnije neće biti fiksnih centralizovanih termina obuke, već će svaki nastavnik samostalno birati termine koji mu najviše odgovaraju.


Detaljnije informacije i linkove do uputstva i video uputstva prosledićemo svim školama čim ih budemo dobili, a očekujemo da će to najverovatnije biti u toku sutrašnjeg dana (četvrtak 16. jun).

Dodatne napomene:

 

  • Sve je izvesnije da će pregledači biti samo nastavnici iz osnovnih škola, odnosno da neće biti angažovani nastavnici koji rade samo u srednjim školama za pregled testova.
  • Ukoliko predloženi pregledači još uvek imaju problema prilikom registrovanja na sistem, pokušajte ponovo (preko ovlašćenih lica) u toku dana da im ponovo pošaljete zahteve za registrovanjem (ukoliko je ta opcija dostupna) ili kodove za oporavak, a zatim, ukoliko je potrebno kontaktirajte i tehničku podršku eUprave. Упутство за овај начин приступа можете пронаћи на званичном сајту еУправе (https://euprava.gov.rs/prijava-eID?). Подршка-путем мејла на адресу office@ite.gov.rs

 

Unapred hvala,

članovi Okružne komisije za Nišavski upravni okrug