Обавештења

ПРИПРЕМНА НАСТАВА

Предавачи 8.разреда би требало да крену са припремном наставом за завршни испит за ученике 8.разреда.  С обзиром на тренутну ситуацију (подела ученика на групе), припремну наставу организовати комбиновањем наставе  уживо и онлајн.

Распоред и време припремне наставе предметни наставници  треба да доставе одељењским старешинама који ће даље обавестити родитеље о терминима.

ДОПУНСКА И ДОДАТНА НАСТАВА

Предметни наставници треба да пошаљу термине одржавања допунске и додатне наставе одељењским старешинама, а одељењске старешине да проследе родитељима.

ШКОЛСКА ТАКМИЧЕЊА

Због поделе одељења на групе, школска такмичења која су планирана да се реализују на часовима организоваће се тако што ће наставници у 2 дана (да се обухвате обе групе ученика) да имају такмичење такође на часовима или онлајн.

СВЕТИ САВА

Млађи разреди у четвртак, 27.1.долазе у школу и обележавају Светог Саву у оквиру одељења (не мешају се одељења). Сва издвојена одељења долазе пре подне, с тим што ће пауза између ученика 1.и 2.смене да буде 30 минута, због дезинфекције. Време обележавања Светог Саве одредите сами, а трајање приредбе је 30-40 минута. Млађи разреди треба да организују изложбу ликовних радова на тему „Свети Сава“, фотографишу и објаве (фејсбук и инстаграм).

Прилоком прославе, избећи хорско певање тако да за Светосавску химну искористите аудио – визуелна средства.

Старији разреди обележавају Савиндан  онлајн, преко зум – а или гугл мит-а. Одељењске старешине добиће пригодан текст о Светом Сави, који ће да спреми Милена Биберовић, и са својим ученицима разменити мишљења и разговарати на ову тему.

Наставници ликовне културе треба да организују изложбу ликовних радова на тему „Свети Сава“, фотографишу и објаве (фејсбук и инстаграм). За изложбу ликовних радова су задужени: за Ново Село – Јелена Ћирић, за Мрамор – Снежана Стојковић, за Чокот – учитељи.

За обележавање школске славе планиран је и литерарни конкурс и за млађе и за старије ученике (у прилогу).

Литерарни конкурс поводом Савиндана