Обавештење о организацији наставе од понедељка, 24. јануара 2022.

Од понедељка, 24. јануара 2022. настава ће бити организована на следећи начин:

  • Ученици млађих разреда (1 – 4. разред) похађаће наставу по првом моделу – непосредно остваривање образовно-васпитног рада, као и до сада.
  • Ученици старијих разреда (5 – 8. разред) похађаће наставу по другом моделу –  комбиновани модел наставе.

Часови трају 45 минута.

За ученике старијих разреда  настава се организује комбиновањем непосредне наставе и наставе на даљину –  комбиновани модел (непосредно у школи и путем наставе на даљину).

У нашој школи ће се сва одељења старијих разреда делити на групе због  обавезе да се испоштује критеријум физичке дистанце и с обзиром на величину учионица.

Одељењске старешине треба да поделе одељења старијих разреда на групе и притом треба да воде рачуна о ђацима путницима (да у истој групи буду ђаци који се заједно враћају кући). Будући да је прошло доста времена од тренутка када су се последњи пут ученици делили у групе, могу се формирати нове групе, уважавајући раније проблеме и примедбе које су се спорадично јављале. Такође, иако групе треба да буду бројчано уједначене, може се одступити од тога за 1- 2 ученика (дакле, одељење од 20 ученика не мора бити подељено стриктно на 10 – 10, већ може бити и 9 – 11).

Непосредни образовно-васпитни рад у школи прва група одељења остварује понедељком, средом и петком, док друга група у тим данима остварује наставу путем учења на даљину; непосредни образовно-васпитни рад у школи друга група одељења остварује  уторком и четвртком, док прва група у тим данима  остварује наставу путем учења на даљину.

Групе (I и II) и начин остваривања образовно-васпитног рада смењују се на недељном нивоу.

Дакле, то ће код нас изгледати овако:

Прва недеља (од 24. јануара) – Б варијанта распореда

– I групе свих одељења старијих разреда– долазе у школу  у понедељак, среду и петак; II групе свих одељења – долазе у школу у уторак и четвртак

Друга недеља (од 31. јануара) – А варијанта  распореда (уколико Тим за школе не донесе следеће недеље одлуку о промени модела наставе)

– I групе свих одељења старијих разреда – долазе у школу у уторак и четвртак, II групе свих одељења – долазе у школу у понедељак, среду и петак

итд.

Треба тежити да када ученици старијих разреда немају непосредан образовно-васпитни рад, прате наставу на даљину у реалном времену (снимање часова, постављање материјала у Гугл учионици и слично)  у оној мери у којој то дозвољавају услови (распоред часова, опремљеност).

Наставници израђују припреме за наставу у дигиталном облику ради коришћења у настави на даљину, као и са циљем размене са колегама. Наставници могу да користе и базу снимљених часова са портала Министарства и са РТС Планете. Стручна већа заједнички припремају и међусобно деле наставне садржаје.

Изабрана платформа за учење је Гугл учионица.

Оцењивање ученика реализоваће се када су ученици у школи.

Ношење заштитних маски је обавезно за све запослене, за ученике, као и трећа лица од момента уласка у школско двориште до напуштања школског дворишта (о изузецима који се односе на ученике са здравственим тегобама имате детаљније у допису).

Одељењске старешине треба да обавесте родитеље и ученике о организацији рада од понедељка и мерама заштите.

У прилогу је Обавештење о одлуци Тима за школе, са којим је потребно да се упознате, као и још два документа која смо добили и која су за нас информативног карактера будући да мере изолације, утврђивање блиских контаката са оболелим и слично, одређују лекари. Наша обавеза је, као што пише у Обавештењу о одлуци Тима за школе, да апелујемо на родитеље да децу са симптомима не упућују у школу док не прође период изолације ако су у питању контакти потврђених случајева у породици.

Odluka Tima 20.01.2022
Izmena Priloga 7 SMU_mera karantina za bliske kontakte COVID19 slucaja_final za distribuciju 18012022
Izmena Priloga 16 SMU_ izolacija 17012022 FINAL za distribuciju