Додатна обавештења у вези са пробним завршним испитом

Поштоване колеге,

У наставку је текст мејла који смо данас добили од Школске управе:

Прослеђујемо неколико информација – подсећање на обавезе пред пробни завршни испит.

Много је важно да сви учесници буду упознати са процедурама и поступањима пре, у току и након завршетка израде задатака на пробном завршном испиту.

Посебно наглашавамо следеће:

  1. Упозорити учеснике (ангажоване наставнике, одељенске старешине…) да НЕ шаљу тестове ученицима који нису приступали испиту, како би их радили код куће. Неупотребљени тестови се чувају и радиће их ученици У ШКОЛИ , када буду у могућности.
  2. Резултати пробног се НЕ објављују на огласним таблама ни на сајту школе.
  3. Строго је забрањено фотографисање тестова (било од стране наставника или ученика).
  4. За све непредвиђене ситуације, било који проблем, молимо вас да се најпре консултујете с нама (Мирјана Смрекар Станковић, контакт телефон: 064 813 4525 или на мејл школске управе). 
  5. Тестови са пробног се не враћају на скенирање, већ се прегледају и чувају у школи.
  6. Дежурни наставници, комисије за прегледање (математика – трочлана комисија; српски језик – трочлана комисија; комбиновани тест – петочлана комисија) и супервизор су из школе.
  7. Посебно водите рачуна о рачуна о употреби обрасца 41, односно о налепницама јер неће бити додатног штампања оштећених или изгубљених.
  8. Водите рачуна о потребном времену за поделу образаца/налепница јер ће ученици истог одељења бити у различитим учионицама.
  9. Од Школске управе ћете добити дељену/онлајн табелу за попуњавање података о излазности ученика за сваки део испита. Молимо вас да табелу попуните најкасније 45 минута после почетка сваког испита.