Пробни завршни испит

Драги ученици,

Данас је последњи дан пробног завршног испита за ученике 8.разреда. Ова протекла два дана су била доста напета и за ученике и за родитеље, али и за наставнике. Ученици су доста енергије потрошили због застоја у систему – у току теста неким ученицима је писало послали сте а да га нису ни завршили, или се кочило или враћало на почетак. За овај пропуст нико од нас не сноси никакву одговорност. Дакле, то није до вас, а ни до школе.

Неки су по три пута попуњавали тест а да им се ништа није сачувало. Али, ово се није дешавало само нашим ученицима, свуда је било исто. Надамо се сви да ће данас то боље функционисати него ова два дана.

Оно што је важно у свему овоме је да је ово само ПРОБНИ завршни испит. Овај тест има за циљ само да вам покаже шта ће се од вас тражити на завршном испиту, да видите у којим областима сте слабији и где треба још мало више радити, какви су типови питања која ће вам бити на завршном.  Резултати са ових тестова су вам показатељи где сте несигурнији у знању и где још увек постоје неке недоумице.

Бодови са овог тестирања су ВАМА показатељи за то да знате докле сте стигли са припремама за завршни испит. Ови бодови немају никакву улогу у формирању оцена ни из једног предмета, дакле то је само вама смерница  на чему треба још радити и вежбати.

Оно што сте показали за ова два дана, а коментари су свих ваших наставника, је да сте показали велику одговорност, бригу и труд. Сви наставници имају само речи хвале за ваше стрпљење које сте показали на тестовима, упорност и добру електронску писменост. То је од вас и очекивано јер сте ви ипак једна  добра генерација.

Хвала вам на истрајности и разумевању и хвала вам што сте се показали као зреле и одговорне особе.

Пуно среће на данашњем тесту!

Ваши наставници