Обавештење

Поштоване колеге,

Од Министарства просвете, науке и технолошког развоја добили смо обавештење  да се процес васпитно-образовног рада обавља редовно јер у овом тренутку сви релевантни показатељи не указују на потребу обуставе рада. Ови показатељи прате се на дневном нивоу и реаговаће се у складу са пристиглим подацима.

Министарство налаже следеће:

  • Потребно је родитељима скренути пажњу да се, због безбедности њихове деце и безбедности других, обрате надлежним здравственим институцијама уколико примете било какве симптоме код деце који би могли да указују на присуство вируса. Телефони епидемиолошке службе за све инфромације су: 064/8945235 и 011/2684566.
  • Све манифестације и приредбе у затвореном простору које су планиране за више од 100 учесника се одлажу.
  • Не треба дозволити већа окупљања деце и ученика по холовима и ходницима за време одмора.
  • Такмичења и смотре ученика се не одлажу, већ је потребно да се учесници окупе на отвореном простору (школско двориште и слично) и након тога их сукцесивно уводити по учионицама.
  • Екскурзије, настава у природи и друга путовања на територији Републике Србије, за сада се не одлажу, с тим да се приликом реализације поштују све препоруке у погледу окупљања (до 100 учесника) и одржавања хигијене.
  • Потребно је организовати појачана дежурства запослених (код нас ће дежурати и помоћни радници).

У прилогу је исти документ за огласну таблу, као и текст о томе КАКО СЕ ЗАШТИТИТИ ОД КОРОНА ВИРУСА који смо добили од Министарства.

Обавештење     КАКО СЕ ЗАШТИТИТИ ОД КОРОНА ВИРУСА