Интернет у Новом Селу

Поштоване колеге,

у протеклом периоду смо имали доста проблема са интернетом, лозинкама за безични интернет, преоптерећењу мреже…  Дошли смо до новог решења за школу у Новом Селу. Чокот и Мрамор ћу средити током наредне недеље.

Прва ствар коју смо урадили је повећање брзине интернета са 20 МБит/с на 50 МБит/с. (важи за Н. Село, Чокот и Мрамор)

Друга ствар је то што смо заменили модем који има већи проток података и на њему се могу повезати много већи број уређаја .(важи за Н. Село, Чокот и Мрамор)

Као и до сада у школи постоје три мреже за бежични интенрет:

Име мреже      Лозинка

Nastavnici        MaksimoviC2019

Nastavnici1      MaksimoviC2019

Ucenici              Desanka2019

Мреже „наставници“ и „наставници1“ нам служе за нас наставнике и за лап топове и рачунаре који се налазе у учионицама, канцеларијама и кабинету.МОЛИМ ВАС НЕМОЈТЕ ДЕЦИ ДАВАТИ ОВЕ ЛОЗИНКЕ!

Мрежа „ученици“ је предвиђена за ученике и њима можете дати лозинке. Током одмора ће вероватно мрежа бити оптерећена јер ће велики број ученика бити повезано на мрежу ученици.

Уколико дође до преоптерећења мреже а надам се да неће онда је једино решење да уђете у кабинет за информатику и рачунарство и модем који се налзи на столу ка прозору искључите и опет укључите у струју. САМО АКО БУДЕ БИЛО ПОТРЕБЕ А НАДАМ СЕ ДА НЕЋЕ (спор интенрет, појави се жути троуглић на иконици за мрежу…)

Све рачунаре сам вечерас после наставе прегледао и повезао на нове мреже тако да не требате опет да куцате лозинке већ је све урађено и од следеће недеље можете да користите интернет без сметњи.

Надам се да смо један проблем са интернетом решили.

Срдачан поздрав, Филип Клаин.