ПРИПРЕМЕ ЗА САВИНДАН

Иако је тек почетак децембра, припреме за Савиндан су већ почеле пуном паром. Наставница српског језика,Оливера Раденковић и наставница ликовне културе Биљана Јовановић Крстић су у сарадњи са учитељицама Соњом Јовановић и Иваном Илић организовале креативну радионицу на којој су прављени реквизити за представу поводом Савиндана. Део реквизита јевећ направила учитељица Милена Станковић са ученицима четвртог један који ће у представи „Свети Сава и голубица“  бити цветови који плешу.
 Радионица је одржана у петак 7. децембра 2018. године за време четвртог и петог часа. Учествовали су ученици 8-5, 4-2 и 3-2 , а радна атмосфера је била на високом нивоу.                                   Уз класичну музику наших композитора , деца су уживала радећи са разним материјалима.
Осмаци су секли картон и правили основе за цветове, четвраци су секли папир у боји по већ направљеним моделима за латице цветова, а  ученици трећег разреда су секли тракице од кеса како би се од њих направила крила за голубице.  Уз добру организацију свих присутних, успех је био загарантован.  Успели смо да направимо све што смо замислили. Деца су била одушевљена и изненађена лепотом цветова које су направили.
Читав догађај је забележио наш колега, библиотекар Миле Пенков, који је увек ту да слика и сними све активности које се дешавају у нашој школи.
До Савиндана има још месец  дана, предстоји нам још напорног рада, али и много уживања на пробама. Када се све ради уз велику љубав и пожртвованост деце и наставника, успех је ту.
                       Кад се мале и велике руке сложе све се може!
                                                                         Наставница српског језика Оливера Раденковић

IMG_3760 IMG_3759