Угледни час физичког и здравственог васпитања у оквиру часа ОФА

Дана 9.10.2018. године у издвојеном одељењу у Насељу „9. мај“ одржан је угледни час физичког и здравственог васпитања у оквиру обавезне физичке активности, на тему: „Кондиционе вежбе – кружни тренинг – корективни фитнес“. Наставница Биљана Живковић је одржала угледни час са одељењем 6/5, и за ту прилику позвала  у госте ученике 4/2, који су се придружили вежбању. Она је истакла на самом почетку часа да је наша школа препознатљива по међусобној сарадњи међу ученицима и по развијању тимског духа, уважавању старијих према млађима и обрнуто, те да није случајно што ће различити узрасти заједно вежбати.

Овај час садржао је практично вежбање у паровима, вежбање снаге и корективно вежбање тела и делова тела, као и играње помало заборављеног ластиша: „Ема есеса“. Поред практичног дела, час је имао и теоријски део (познавање основних појмова физичког вежбања, препознавање текста и илустрације вежби), а два ученика су припремила и пригодан текст о здрављу и значају витамина Ц и лимуна за организам после напора.

Час је био иновативан, са новим приступом вежбању (вежбање по принципу кружног тренинга, са различитим задацима и уз коришћење разноврсних наставних средстава), а тема је била прилагођена старијем и млађем узрасту, што показује њену универзалност. Ученици су били мотивисани, сарадљиви, вредни, и на крају часа су изјавили да једва чекају поново да вежбају. Као награду за вредно вежбање, наставница им је послужила по кришку лимуна натопљену медом, за освежење организма и повратак истрошене енергије.