Електронски дневник (СМС сервис) – похвала и опомена

Поштоване колеге,

од понедељка ће бити активан сервис у електронском дневнику преко кога ћете моћи са часа родитељу директно послати поруку.

У наставку следи детаљно корисничко упутство за овај сервис.

  1. Пријава на систем.

На електронски дневник тј. на овај сервис се можете пријавити тако што на страници https://desankamaksimoviccokot.edu.rs/dnevnik.php укуцате Ваше корисничко име и лозинку коју ћу послати свим предметним наставницима на личну мејл адресу.

До дела за пријаву (слика испод) се може доћу укуцавањем адресе у претходној реченици или одете на сајт школе и са десне стране се налази сличица „Десанкин дневник“ која Вас кликом на њу води на ову страницу за пријаву. На мобилним телефонима можете псотавити иконицу на почетни екран. (Објаснићу када се видимо у школу – питајте 😉 ).

1

2. Одабир одељења

Након пријаве на систем требате одабрати одељење у коме се налази ученик чијем родитељу желите да пошаљете поруку(слика испод). Након одабира одљења кликните на дугме „Прикажи ученике“.

5

3. Одабир предмета, ученика и поруке.

Након одабира одељења излистаће Вам се списак ученика тог одељења и опције за одабир предмета и поруке коју ћете послати родитељу.

Како би исправно послали поруку морате одабрати предмет, поруку и чекирати уленике за које то хоћете да урадите. То може бити један , два… или сви ученици.

7

4.Слање порука

Након одабраних свих оцпија поруке ћете послати на дугме „Пошаљи“ и као резултат ћете добити текст свих порука са именима ученика које сте посалали.

9

Како би овај сервис радио у целости молим разредне старешине петог разреда да унесу ученике у њему. Или ми пошаљите спискове ученика са бројевима телефона како би их ја унео.

Очекујте приступне шифре за овај сервис до понедељка.

Срдачан поздрав, Филип Клаин