Гостовање нутриционисте др Мирослава Ракочевића

Пошто се у нашој школи спроводи пројекат „Здрава хрaна“, који има за циљ подизање свести ученика о важности здраве исхране и здравих стилова живота остварили смо сарадњу са Домом здравља Ниш и 10.5.2017.позвали у госте нутриционисту др Мирослава Ракочевића, специјалисту хигијене, који је одржао презентацију и одговарао на питања ученика и родитеља. Нутрициониста је ученицима предочио важност здравог начина исхране и објаснио им које последице може да проузрокује нездрава храна.
На трибину су били позвани и представници локалних продавница које продају ученичке ужине и тиме смо остварили успешну сарадњу на нивоу локалне заједнице.Они су исказали задовољство сарадњом и спремност да учествују у даљим акцијама које ћемо ускоро спровести у нашој школи током „Недеље спорта“ и „Дана здраве ужине“.
Наиме, у њиховој продавници биће припрмљене здраве ужине тако да ће сваки ученик наше школе тога дана донети здрав оброк и тиме показати спремност да научено спроведе у дело.
Ученици првог и другог разреда су након презентације нутриционисте имали мали интервју са координаторком пројекта и на показали колико су заиста озбиљно схватили проблем деце која се нездраво хране.

 

[Best_Wordpress_Gallery id=“100″ gal_title=“Гостовање нутриционисте др Мирослава Ракочевића“]