Наставници са југа Србије учиће децу програмирању робота

Многи ученици од 5. до 8. разреда из Ниша, Алексинца, Блаца, Пирота и Лесковца ће убудуће у школама учити програмирање уз помоћ робота. Наставници који су прошли обуку, већ од наредне недеље ће основцима показати како да преко платформе на компјутеру покрећу робота. Деца ће тако на креативан начин научити једну од најважнијих вештина данашњице.

Увођење програмирања у основне школе је део програма “Битка за знање”, каже представник акције Јована Страњанчевић, а основни циљ је да ученици уз помоћ наставника стекну и развијају логичко мишљење.

Како би они ушли у свет програмирања на овакав начин, неопходна им је менторска подршка њихових наставника и ми сада организујемо обуке. Једна од њих одржава се данас овде у Нишу и њој присуствује 16 наставника из Ниша, Алексинца, Пирота, Лесковца и других места у околини – каже Страњанчевић.

Више од 400 школа је било заинтересовано да у своју наставу укључи програмирање робота, додаје, али су за сада су успели да обезбеде роботе за 81 школу у Србији.

Сваки наставник добиће 5 робота за школу у којој ради, објашњава, а један је намењен наставнику, док ће остале користити деца.

ИЗВОР: ЈУЖНЕ ВЕСТИ