Пројекат „Ђак репортер“

Савез за школски спорт Србије је у 2015/2016. години покренуо први спортски дечији часопис – „Пламенко“ и дечије спортске емисије, и позвао новинарске секције да се укључе у пројекат „Ђак репортер“ (чији смо и ми учесници).

Делегација „Савеза за школски спорт Србије“ је 9.12.2015. године у ОШ „Др  Зоран Ђинђић“ у Нишу одржала семинар у оквиру пројекта „Ђак репортер“. Повод је био едукација ученика са овог подручја, о начину снимања телевизијских прилога и израде новинарских чланака. Наши мали новинари су научили много тога из области новинарства и имали прилику да се опробају пред телевизијским камерама. У оквиру овог пројекта биће организована многа такмичења, као што су такмичење за најбољег ђака репортера, најбољу новинарску секцију, најбољи чланак итд.

Ученички прилози биће сваке друге недеље емитовани на РТС-у, у једном делу емисије „Школски спорт“. Замисао представника Савеза за школски спорт Србије, а такође и творца овог пројекта Сање Угрен, јесте да стотине деце која су чланови новинарских секција буде укључено у овај пројекат и да на различите начине извештавају са школских такмичења у својој школи.

Ученици су били одушевљени новим сазнањима, и што ће имати могућност да се појаве у телевизијским емисијама, пишу чланке за спортски часопис, али и што ће најбољи репортери имати могућност да извештавају са државних и светских школских првенстава.