Трибина: Самопоуздање као превенција насиља

У оквиру Недеље превенције сексуалног насиља (16 -20. новембра) на Светски дан превенције злостављања и занемаривања деце 19. новембра одржан је Јавни час у Центру за културну деконтаминацију у Београду у организацији Инцест траума центра – Београд, Министарства просвете и Министарства омладине и спорта.

Подстакнуте овом акцијом учитељице наше школе: Биљана Миленковић и Даниела Манојловић одржале су 19. новембра у школској библиотеци у Чокоту трибину под називом „Самопоуздање као превенција насиља“ намењену ученицима старијих разреда, наставницима и родитељима.

Мноштво занимљивих илустрација и краћих филмова чинили су већи део презентације која је представљала експликативни део трибине. У једној вешто створеној стимулативној атмосфери, уз пријатељски искрен и непосредан однос са публиком учитељице су говориле о корацима које треба предузети на путу стицања самопоуздања као најважнијег исхода у васпитању деце како у школи тако и у породици. Посебно су нагласиле да је самопоуздање веома важан фактор у превенцији насиља и занемаривања деце.

Запажена је посећеност и ученика и наставника који су овом приликом равноправно учествовали у разговору о овој веома актуелној теми. Трибину смо напустили са сликом човека на врху планине и сви понети њеном снажном поруком: да смо сви ми срећни, слободни, да постижемо своје циљеве и да смо једино ми сами господари свога живота.