За ученике 1/10 (Г. Међурово)

Христос ми је узор

  

Желећи да према свима буде добар,  неки човек је одлучио да се угледа на Христа и да све у животу чини исто онако како би и сам Христос. Зато се никада није одвајао од Светог Писма, књиге у којој је описано све у вези са Христовим боравком на земљи. Носио је књигу са собом и увек када би морао да донесе неку одлуку, отварао би књигу и у њој пронашао пример  како би се Христос понео у сличној ситуацији, а затим би тај пример потпуно и следио.

У почетку, његови сродници и пријатељи су га исмејавали. Било им је чудно зашто је све у животу посматрао упоређујући са књигом и Христовим животом. Ускоро је остао без игде икога. Године су пролазиле, а књига му више и није била потребна. Научио је напамет када и како бисе Христос понашао да је његовом месту. Живео је и радио исто као и Христос.

Сам Господ је рекао да се не може град сакрити када се на брду налази. Исто је тако било и са овим човеком. Светлео је Христовим примером и зато су људи временом почели код њега да долазе да би их посаветовао, утешио или једноставно слушао. Непрегледне колене људи су свакодневно долазиле код њега, ана крају и они који су га се први одрекли, његова родбина и пријатељи.

Другари, није тешко бити добар и волети сваког!

Важно је да се трудите и да никада не заборавите да је Бог створио све из љубави и да сам ја дошао из љубави према вама.

Задатак

            Допиши два примера у причи  „Христос ми је узор“ у којој се види како је човек поступио угледајући се на Христа. Присети се неког догађаја из Христовог живота који ће ти помоћи у писању.

.