Истурено одељење у Доњем Међурову

Доње Међурово је насељено место у општини Палилула, на подручју Града Ниша, у Нишавском округу. Налази се на алувијалној тераси Јужне Мораве, на 6,8 километара југозападно од центра Ниша.
Доње Међурово је добило карактеристике приградског мешовитог насеља. У урбаном смислу је дошло до физичког споја и срастања Доњег Међурова са суседним Чокотом и Насељем “9. мај”.
На нашу велику срећу то је једно велико насеље које нам доноси нове ђаке.
Школа у Доњем Међурову је истурено одељење школе “Десанка Максимовић” из Чокота и налази се на самом улазу у насеље. Зграда је окречена веселим бојама и самим тим привлачи пажњу пролазника. Веома леп парк и зеленило додатно улепшавају нашу школу као и мобилијар који је увек на располагању деци за игру и дружење.
Тренутно имамо 48 ученика од првог до четвртог разреда. Настава се одвија у две смене, а одељења су једноразредна. Унутар школе су две простране учионице, соба за предшколце, којих је тренутно једанаесторо, хол школе, канцеларија и тоалети за ђаке и учитеље.
У школи раде учитељице  које уче, васпитавају, забављају ученике, надасве брину о њима, од првог до четвртог разреда.
О најмлађима брине наша васпитачица Вера Пешић.
Две помоћне раднице, Нена и Злата, воде рачуна о хигијени школе а два мајстора, Саша и Бојан,  о грејању и потребним поправкама. Школа је опремљена централним грејањем на дрва и угаљ. Настава је занимљива захваљујући савременој технологији коју школа поседује, а свакодневно се примењује у раду.
Ми смо једна складна група која све ради уз договор. Често постоји сарадња са предшколцима или  између различитих одељења.
Сарадња  и добробит деце су на првом месту. Наша највећа награда је осмех на дечјем лицу и њихово задовољство због примене различитих креативних метода у обучавању ђака. Њима школа није терет већ радост и жеља да у њој проводе што више времена.
 У школи у Доњем Међурову је загарантована квалитетна обука деце, забава током учења и међусобно поштовање и уважавање.
Сарадња са родитељима је одлична и хвала им на томе!

[Best_Wordpress_Gallery id=“72″ gal_title=“Доње Међурово“]