Издвојено одељење у Насељу 9. маj

Насеље „9. мај“ је предграђе Ниша. Налази се на подручју Градске општине Палилула. Удаљено је око 6 километара западно од центра Ниша. У равници, близу Јужне Мораве, живи неколико хиљада становника који углавном раде у оближњим фабрикама и предузећима.
Основна школа “Десанка Максимовић” је истурено одељење истоимене школе у Чокоту. Ову школу похађа 310 ученика од првог до осмог разреда и 36 малишана у предшколским групама. Школа је модерна, опремљена рачунарима који се свакодневно користе у настави. Ученици старијих разреда користе информатички кабинет.
У школи се налазе два спортска терена, у задњем делу дворишта, и одлично опремљена балон сала, у предњем делу дворишта. Захваљујући томе реализација часова физичке културе је олакшана и одвија се без потешкоћа. Тако је могуће посебну пажњу посветити правилном физичком развоју деце.
Сваке године школа организује изложбе ученичких радова. Изложба се поставља у холу школе који се често користи и за интерне прославе – маскенбале и приредбе.
Мала библиотека је опремљена актуелним насловима књига и омиљено је место наших ђака. Велики број ваннаставних активности омогућава ученицима да покажу свој таленат промовишући себе и  школу на најбољи начин.

[Best_Wordpress_Gallery id=“60″ gal_title=“9. Мај“]