Издвојено одељење у Лалинцу

Село Лалинац се налази на подручју града Ниша и припада Градској општини Палилула. Смештено је крај Јужне Мораве и Нишаве, а удаљено од центра града  свега десетак километара. Лалинац је старо село, формирано још у средњем веку. Број становника и домаћинстава се константно увећава те сада  броји преко 2000 становника и знатан број домаћинстава.
На самом улазу  у село налази се зграда  школе која припада матичној школи “Десанка Максимовић” у Чокоту. Од формирања  до данас, школа у Лалинцу се доста променила и постала модерна школа опремљена савременом  технологијом, новим школским намештајем, централним грејањем и столаријом.
Тренутно имамо 52 ученика који похађају наставу од првог до четвртог разреда у “чистим” одељењима. У школи је запослено четири учитеља, а настава се изводи у две смене. Велики допринос модернизацији и опремљености школе, остварен је захваљујући многобројним донацијама родитеља наших ученика.
Сви напори које улажу запослени у школи и сами мештани јесу са циљем да наши ученици, наша деца, буду добри ђаци, а касније успешни и добри људи.

[Best_Wordpress_Gallery id=“71″ gal_title=“Лалинац“]