Есдневник – уписивање секција, додатне и допунске наставе

Поштоване колеге/нице,

разредне страшине морају прво додати секције, додатне и допунске као посебан предмет и морају додати ученике који похађају одређене секције, допунске или додатне. Након тога ће се свим наставницима отворити могућност уписивања часа за те активности. Е сад, да не бисмо морали да уписујемо сваки час посебно сваком одељењу за те активности мораћемо да креирамо мешовиту групу.

Пр.; Креирање мешовите групе за програмерску секција

1

Ја држим програмерску секцију одређеним ученицима у одељењу 81,82, и 83. Разредне старешине су додале ту секцију као предмет који се не оцењује и одабрали групу „секције“. Мени се то у мом дневнику види као три посебна одељења. Да не бих уписивао у сва три одељења посебно, креираћу мешовиту групу. Приликом креирања даћу назив „Програмерска секција“, замену не уносим уколико то није потребно касније уколико ме неко мења. Предмет је „програмерска секција“ и врста је „секција“. Када одаберем то отвори ми се опција за чекирање одељења где ћу сва одељења да чекирам и у сваком одељењу одабрати само оне ученике који иду на ту секцију а та опција за чекирање ученика се аутоматски отвара кад чекирамо одељење.

Е сад уколико се неко од ученика пребацио на другу секцију њему можемо поред имена чекирати дугме неактиван, а наставник на чијој је секцији прешао тај ученик ће га додати.

Молим разредне старешине да у наредном периоду додају секције, додатне и допунске како би наставници могли да уписују часове за те активности.

Срдачан поздрав, Филип Клаин.