Издвојено одељење у Горњем Међурову

Издвојено четвороразредно одељење у Горњем Међурову удаљено је око 5 километара од матичне школе у Чокоту. Наставу у овом издвојеном одељењу похађа 31 ученик,  у три  одељења. У комбинованом одељењу првог и другог разреда има 9 ученика, а њихова учитељица је Драгана Торбица. У трећем разреду је 10 ученика, учитељица је Даница Петров, а у четвртом разреду je 12 ученика и учитељица је Славица Вучковић. У оквиру школе ради и предшколска група и васпитачица Драгана Васић.
Рад у издвојеном одељењу  се одвија у преподневној и поподневној смени. Настава почиње у 730 у преподневној, а у поподневној смени у 1215. Дежурство у  школи обављају учитељице и помоћна радница. Савет родитеља је донео одлуку да ученике наше школе ужином снабдева  „Пчелица“ тако да ученици  и ове године примају ужину.
Издвојено одељење  има 2 учионице од 56 m2 и просторију за предшколце. У оквиру школске зграде су још наставничка  канцеларија, ходник, санитарни чвор, шупа и котларница. Зграда школе је приземна, загрева се системом сопственог централног грејања на дрва и угаљ.
Школско двориште је пространо, пуно зеленила и дрвећа. У сеновитом делу дворишта постављен је мобилијар и клупа. Настава физичког васпитања, када су погодне временске прилике, изводи се на спортском терену у дворишту школе.
Школа је добро опремљена школским клупама и столицама.У једној учионици стара и похабана гума замењена је ламинатом. Родитељи и мештани су узели учешће у овој акцији. У учионицама су клупе и столице добро очуване,  тако да су испуњени услови да ученици неометано прате наставу. Издвојено одељење поседује: лаптоп, пројектор, а  доступан је и интернет. Радници нашег издвојеног одељења се труде да ученицима у школи буде што пријатније док уче и расту:

 

Школа је једно пријатно место,
где стичеш друштво, љубав и знање,
од сад у њу ићи ћеш често
од данас си ђак – то ти је звање.

[Best_Wordpress_Gallery id=“61″ gal_title=“Горње Међурово“]